De små betydelsefulla händelserna i livet...

Idag var självklart bussen försenad som vanligt, dumma SL! Alltid förseningar, hur har de tänkt att man ska komma i tid till någonting när bussarna konstant är försenade? Bussen var 10 min försenad vilket ledde till att dörrarna på tåget stängdes rakt framför näsan på mig. Bra start på dagen? Skulle inte tro det!

 
Jag var något irriterad
och kände mig inte speciellt motiverad att vänta en kvart på nästa tåg. När det kändes som att gud jävlades med mig som mest kommer en söt liten 70-årig gubbe och tittar på mina skor. Han utbrister: ”Nämen gud vilka söta små skor!” Jag tackade, log och blev genast på bättre humör. Han pratade på, undrade var jag köpt dem och berättade om hans skor han köpt från Ecco. Så himla söt gubbe! Det jag vill komma till är att små saker, händelser, kommentarer, leenden or whatsoever kan verkligen göra någon annan gott. Så skippa den svenska stoltheten och var lite trevliga istället. Man kan verkligen förändra mycket med bara några få ord….


39813-577

Tors

39813-579    

Brun kofta
Brun väska
Bruna pumps
Klänning, vintage
Skärp, Hermés


Bara en dag kvar till fredag. Hallelujah! Behöver heeeeeeeeeeelg, nu. Så mycket mer hinner jag inte säga... måste springa till tåget, lite försenad idag. Ack ack.


Dagens utomhus

39813-573 + mina pumps


Dagen till ära är det lill-lördag! Wei. Det firade jag med en day off från skolan och en pluggfri dag. Såna måste man också unna sig ibland. Jag har bott i jacuzzin och delvis i sängen. Fick lite dåligt samvete nu så jag tänkte kompensera det med träning, extra långt pass dessutom. Off we go!


Vissa dagar är helt enkelt inte rätt...

Rött & leopardmönster

  + mina bruna pumps  


Att gå upp 06:00, ta sig igenom en hel dag med en massa att göra och komma hem 20:00 när man bara sovit ca 4 timmar förgående natt, är inte att rekommendera. Detta var exakt vad jag gjorde idag. När jag klev utanför dörren i mina älskade pumps så kände jag bara att det inte var rätt. Jag hade en lång dag framför mig och jag orkar inte få skavsår. Det var bara in och byta igen till Conversen. Något jag ångrar, ska man vara fin får man lida pin och jag känner mig inte speciellt fint i Converse. Näe, det är inte min grejj! Känner mig för nerklädd även om det var skönt att vila fötterna, jag trivs bäst i klackar eller något chict! Nu är jag trött, trött, trött, trött. Ska försöka att komma i säng tidigt ikväll, eller kanske borde säga inatt eftersom att det redan är kolsvart ute och klockan har passerat åtta. Dessutom har jag en känsla av att när jag brukar säga så ligger jag ändå inte i sängen när klockan slagit tolv. Näe, nu ska jag hoppa ner i jacuzzin med massa levande ljus och bara koppla av, kan behövas eftersom att skolan just nu tar död på hela mig och min klass. Ciao!


Ny vecka, nya tag!




Mönstrad klänning
Brun kofta
Brun väska
Bruna pumps

Så var det måndag igen. Är det någon annan är jag som tycker att helgerna bokstavligen springer iväg?! Idag står ett prov och en redovisning på schemat. Internationell politik & språksocilogi, hmm... Interntionell politik kan vara världigt intressant men språksociologi... njaa? Btw, det där med "Gift of the day" som H&M inför den 1:a december verkar väldigt intressant.. Jag har redan siktat in mig på den guldiga jackan för ynka 149:50(!)


Gästoutfit del 2

39813-569   

URBAN & OUTFITTERS!

Åh, åh, åh. När jag klev in i butiken och såg den kolla inredningen som påminde mig om Selfridges i London visste jag att jag skulle älska allt med denna butik. Jag är käääääääär! Inredningen är 2 die for, för att inte nämna alla snygga outfits man kan köpa. För att inte glömma de coola provhytterna, eller vintage-avdelningen eller alla snygga smycken... elleeeeeeeeeeer alla äckligt snygga underkläder. Har ni inte besökt denna butik så gör det nuuuuuuu!

39813-563 39813-562




Provade dessa 2 plagg som jag kärade ner mig i. (Hade bara mobilkameran=bilderna ger inte plaggen rättvisa) En klänning och ett par shorts. Klänningen är redan en favorit. Enkel, vit, spetts och feminin. Kan det bli bättre? Priset låg på runt tusenlappen tror jag och shortsen ca 600. Ingen budgetbutik, men inte överdrivet dyrt heller.




Har ni varit inne i butiken än?



Gäst-outfit photshoot

Varför inte börja med en ny kategori på min blogg? En dag som denna verkade perfekt! Sagt och gjort, men kameran i högsta hugg fick min kära pojkvän Kim agera objekt för mitt fotograferande... Vet inte riktigt vilka som ska få bli mina gäster på min blogg, men antagligen nära och kära... Kanske även lite streetstyle. Kom gärna med förslag och idéer, håll ögonen öppna! ;)


 
   

Dagens outfit



39813-557   

+ tights & mina cc-stövlar

Lill-lördag

Jag är bokstavligt talat helt slutkörd. Att gympa med endast en latte och en chokladboll i magen sent på kvällen är inte att rekommendera. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kände mig slutkörd på ett pass som jag vanligtvis klarar utan problem. Väl hemma för en halvtimme sedan staplade jag in duschen och därefter blev det pasta-middag för hela slanten! Thank god for Deli Italia 

Efter skolan idag
hängde jag med Jennie för att shoppa lite, hon var på jakt efter ett par snygga svarta jeans. Vi hittade ett par grymt snygga svarta jeans, för…. hör och häpna; 200 kronor(!) Funderar starkt på att köpa ett par inom snar framtid….Eftersom att jag lovat mig själv att inte shoppa så blev det inget för min del. Kunde dock inte stå emot när jag hittade ett par snygga örhängen på H&M för 29;50 och bestämde mig för att inte det räknades. Därefter åkte jag till Sjödal gymn och mötte upp fia och co. Vi tog en mysig fika och snackade skiten ur oss. Finns verkligen inga som oss. Hoppas våran vänskap varar för evigt och att vi en dag har våran butik J&J´s i New York. Haha! ;)

God natt! /Jess


39813-551 


Min klänning finns på catwalken!

Woho. Försökte mig på en dröm-outfit-bild, blev väll hyffsat. Inte direkt min dröm-outfit, (för enkel för min smak) men i letandet efter min dröm-outfit hittade jag däremot en identisk klänning som jag har. Pösig. Stor. Mörkgrå. Kortärmad. Enda skillnad är att min är från Lindex och den som visades upp på catwalken är från Chloe!


39813-549

Nu är jag tröööööööööööööött. Och min säng ser otroligt lockande ut......... En heldag i brygghuset väntar för alla gymnasiekonomer på min skola imorgon. Varför har jag en känsla av att det kommer bli föredrag på föredrag? En day off verkar otroligt lockande, men nej! Har en mysig lunch att se fram emot (long time no see) och ett grupparbete som ska filmas. Näe, lika bra att gå och lägga sig. Godnatt!!  

Måndagens tröstfynd

Denna dag har varit riktigt underbar! Även om vädret fortfarande är grått och jag har fortsatt mitt drömmande om en resa bort ett tag, så känns det som att allt har gått min väg idag. Härlig känsla! Kanske delvis beror på att vi inte har mycket att göra i skolan just nu och man slipper vara sönderstressad 24/7. Unnande mig därför ett måndags trösfynd idag, var länge sedan! Ska försöka införa det igen här på bloggen… Det blev ett par supersöta pärlörhängen. (Eftersom att jag lyckats tappa bort alla andra par!) Dessutom så fick en jättesöt ask följa med hem, men innehållet får bara en mycket speciell person ta del av. Två månader tillsammans idag!

 


Kate Moss

Heroin-chic eller inte, en sann stilikon är hon iaf i mina ögon! Kolla in videon här och hör på den underbara låten... Vad säger ni om Kate Moss?

39813-546

Kuvertväska!

39813-545 

I'm flying high
Got my feet off the ground!

En sista minuten, någon?

Regnandet verkar aldrig ta slut och solen verkar ha dött ut. Vintern känns långt bort, för att inte tala om sommaren… Allt känns ganska grått just nu och det är jag säker på att flera håller med mig om? En sista minuten till värmen skulle verkligen inte sitta fel just nu. En weekendresa till London skulle inte heller sitta fel. Men just nu står sol högst upp på önskelistan, sol och lite semester från vardagen. Eller. Om man nu ska vara lite mer ekonomisk så skulle jag inte banga på en weekendresa till Köpenhamn. Bränna massa pengar på ströget, njuta av livet och bo på ett mysigt hotell några dagar.



Näe, nu ska jag sluta drömma och försöka göra något konkret. (Som att kolla priser på en vecka till solen, haha.) Anyway, nu väntar en myskväll med massa tidningar. Har ingenting att plugga idag, ingen träning och inget annat som ska göras. Känns skönt samtidigt som det stressar mig, jag gillar att hålla mig sysselsatt. Hm. Antar att jag måste lära mig att stressa av, det känns som år och dagar sedan jag satt framför tv:n sist. Därför väntar en helkväll framför tv:n. (Och möjligtvis datorn för att kolla priser för att åka bort;) ) Jag vill jag vill jag vill!



39813-542 


Dagens outfit. Bilder önskades på klänningen jag köpte förra veckan. Här har ni den. Den kostade 300 spänn och är köpt på H&M, då kan man aldrig få för många klänningar! Det är svårt att få en svart klänning bra på bild, så bilden ger den inte riktigt rättvisa. Är bla en rosett under bröstet som inte syns.


Lill-lördag!

Dagens outfit:

Röda naglar,
Mavala nr. 3 paris
Diverse silverarmand, Guldfynd
Ring, Chanel
Strumpisar, Lindex
Klänning
Kofta, London
Stövlar, Wedins
Väska
Kappa

39813-540 

När den här dagen är över ska jag skrika av lycka och tacka gud för att jag överlevt. Jäkla helvetesvecka! Har ett avgörande förestagsekonomiprov som väntar och en redovisning av typfall i rättskunskap. Hallelujah. Har iaf en träning Ikväll på friskis att se fram emot och en lunch med världens bästa Kim. Wish me luck today!

Belöning

Efter många timmars slit framför företagsekonomiböckerna idag tyckte jag att jag var värd en belöning. Det resulterade i en grå klänning... Man känner sig så mycket bättre när man belönar sig själv :) Grått är dessutom grymt snyggt nu på hösten/vintern tycker jag!

39813-539

Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Camilla att lista mina absoluta favoritbloggar. Har många favoriter som jag besöker dagligen; men här är de främsta iaf:

Moderniteter: Dessa två systrar kan verkligen klä sig. Snygga outfits och många grymma secondhand-fynd som jag är väldigt avundsjuk på!
Bohemica: En kreativ tjej med en väldigt inspirerande blogg.
Joanna: Tjejen kan verkligen skriva och har attityd utan dess like.
Krimskrams: En massa roliga secondhandfynd!
Sigrid: i all ära. Dock inte like mycket uppdateringar som förut! :/
Petra: En blogg jag läst sedan hon började skriva i den iprincip, och jag kommer att fortsätta :)
Carolina: Väldigt völskriven blogg. Dock för lite uppdateringar!
Streetstyle: Stockolm, The satorialist, Hel-looks, & Facehunter.
Cory Kennedy: Me likeeeeeee
Klang: Killar kan faktiskt de också! Dock på tok för lite uppdateringar.
Saintkildaroad: Om man gillar att läsa. Skriver otroligt bra...

Osv osv osv osv osv. Ja, listan kan göras mycket längre. Men det där får duga!
Nu utmanar jag er som läser detta eller blir utmanade av mig att lista era favoriter....

Färg-glada strumpisar?

Såg denna tjej idag på Stureplan vid lunchtid och tänkte; "Gud vilken cool outfit! Henne borde man fota" Till min förvåning såg jag bilder på denna tjej både på Facehunter och Carolinas blogg ikväll. Hennes gula stumpbyxor var riktigt snygga på henne tycker jag. De gjorde liksom pricken över i:et. Funderar själv på att köpa ett par färgglada strumpbyxor. Till rätt saker tror jag att det kan bli riktigt snyggt! Vad tror ni om det? :)


Drinkluder

Gårdagen blev riktigt lyckad; den började med förfest hemma hos angelica och slutade hemma hos mig vid femtiden. Shottäving på shottävling satte sina spår och våra ben tog oss till kungsträdgården för att festa loss. Dock var de flesta i vår omgivning inne på stället minst 10 år äldre.. Men kul hade vi iaf, det måste göras om!
Vad är en kväll utan fyllekäk på donken? Efter några timmars festande slutade det med donken och en bulle hem. Väl hemma i sängen kan jag säga att jag sov riktigt gott. Att sedan få vakna upp med världens bästa kille bredvid sig gjorde pricken över i:et. Toppenhelg helt enkelt! Imorgon börjar skolan och jag känner mig fortfarande bakis.... Jag fasar för den tidiga morgonen som väntar.


Gårkvällens outfit:

 

I <3 modevisningar

13 modeföretag enligt Beckmans designskola

Igår släpade jag med min kära Josefine på en modevisning i gallerian. Och vilken förvåning! Den var mycket bättre än vad jag trodde och modellerna var grymt duktiga. Bla en från topmodel.  Alla kläder var väldigt fina, (förutom vissa undantag) och det var väldigt imponerade att alla outfits var designade av avgånsklasserna på Beckmans. Det är iofs en jättebra designskola som inte tar in vem som helst, men att göra så snygga kläder efter 3 år? Om jag såg något av det i affärerna skulle jag garanterat köpa det!

Några av modeföretagen som de designade för var; Abecita, Topman, Kappalh, H&M, Indiska och Gate one.

39813-534

39813-531

39813-530

39813-528



(Samtliga kort är tagna av mig, några blev lite suddiga för de rörde sig för fort ;) men det får ni leva med!)

V&R för H&M

Jag kände inte för att stå och trängas bland stockholms alla tjejer imorse bara för att komma över några v&r plagg + att jag hade skrivning vid exakt samma tid. Jag var dessutom ganska besviken på kollektionen, någon som håller med?! Stellas förra året lockade mycket mer...  Men men, bestämde mig iaf att titta förbi två H&M på lunchen. Allt var urplockat och det verkade som fler hade tänkt som mig; shoppa på lunchen! Jag lyckades iaf få med mig ett par ursnygga trosor och en mysig polo hem. Är dock väldigt osäker på polon, den känns inte riktigt värd 500 kronor när den inte ens går att tvätta i maskin? Den är dock grymt grymt grymt söt. Kolla hjärtat under rosetten!

39813-520 

(Klicka på den lilla bilden för större. På hjärtat står det "my heart beats for you". Som den hopplösa romantikern man är kunde jag inte stå emot...)



39813-517 

Fick också med mig ett prov på V&Rs parfym flowerbomb hem... Och det är precis så den luktar. Som en flowerbomb :) Lite för söt för min smak. Jag tycker att lukten är identisk med Escadas rock in rio.




Näe, åter till rättskunskapsböckerna & matten. Godnatt!

Dagens outfit

Min favoritdag på veckan (förutom fredagen) nämligen onsdag (läs lill-lördag!) Det ska firas med en massa skolbäcker och pluggande inför diverse prov. Usch! Oj, nu har jag brottom.....(som vanligt)  Ha en bra dag!



(klicka på för större bild)

Sverige kan ta sig i röven

Japp. Kort & gott. Varför, varför, varför ska man bo i detta kalla, tråkiga, pissland till Sverige som dessutom är alldeles för lagom?! Det gör ju inte saken bättre när jag kollar in på resedagboken och ser hur bra bekanta har det som flyttat ett år till usa. Hallelujah! Här sitter jag i Sverige och väntar på vintern när jag hade kunnat bott i princip här ist. Dallas, Usa. Jag skulle inte tacka nej. Om det inte vore så att min pappa gjorde det för några år sedan och flyttade till London ist. Hursomhelst, jag vill flytta utomlands! Och det nu.

Cape-inspirerad jacka

Jag tycker att cape är grymt snyggt och blev ännu mera sugen på att invistera i en när jag såg Sigrids hon köpt i Paris. Otur för mig att jag befinner mig i Sverige och inte har någon som helst möjlighet att ta mig ner till Paris för tillfället. Jag kollade igenom min garderob och hittade till min glädje en cape-inspirerad jacka jag helt glömt bort att jag köpt för ca en månad sedan. Riktigt snygg på men dessvärre ruggigt kall! Jag antar att man får ha något varmt under? Men men, jag antar att ska man vara fin får man lida pin. Snygg är den iaf! 

39813-513  

Det är ingen som säger att den korta vägen är den rätta

Så länge jag kan minnas har jag alltid varit envis. Jag är uppvuxen och uppfostrad med att man ska stå upp för sig själv och kämpa för sina mål. I hela mitt liv har jag fått kämpa för att komma dit jag vill. Mitt liv har inte alltid varit en dans på rosor även om jag är uppvuxen med silversked i munnen. Även jag har fått kämpa. Jag tänker inte gå in på i detalj vad jag gjort och upplevt i mitt liv men det jag vill komma till är att jag aldrig ger upp. Ingen ska få förstöra eller komma i vägen för mina drömmar och det sista jag kommer att göra är att ge upp mina drömmar.


 

Många säger att jag aldrig blir nöjd och att jag är för ambitiös. Och vem vet, kanske är det så också. Jag har sett stora delar av världen och sett hur många olika människor lever. Jag har bott utomlands där jag tror grunderna till mina drömmar startade. Jag insåg att det finns så mycket mer att göra med sitt liv än att bara fortsätta gå i samma gamla spår. Man kan göra så mycket mer än att välja en skola bara för att ens föräldrar gick där etc. Jag bestämde mig för att aldrig leva insnöat.


 

Det är svårt att välja rätt vägar i livet, självklart är det så. Jag tror att man ska tänka på att det inte alltid är den lätta vägen som är den rätta. Man ska ta den vägen man känner för och följa hjärtat. Precis så har jag gjort med många val i livet. Visst har jag många gånger ångrat mig när jag stått där ensam, medan mina vänner valt den lätta vägen. Visst har jag många gånger ångrat mig när jag står där med främmande människor och saknar allt det gamla som jag finner trygghet i. Jag hoppas och tror att det lönar sig i längden. Även om man känner sig svagare än någonsin för tillfället så har jag heller aldrig någonsin känt mig starkare.


Glömda outfits

Kollade igenom lite bilder under en mapp på datorn och såg till min förvåning att jag glömt att publicera mängder av outfits som jag tagit kort på.... Och det här är inte ens alla. :/ Kanske dags att börja radera lite kort. Enjoy!

39813-510




(Klicka på dem för större bild...)

Helt sjukt

Definitivt värt att alla som läser detta (främst tjejer) klickar sig in på den här länken och kollar på den här filmen. Helt otroligt hur mycket man kan förändra en bild för att få den att se "rätt" ut... Inte konstigt att vi människor har ouppnåeliga ideal och ställer för höga krav på oss.


Gårdagens shopping

Kunde inte hålla tassarna borta från lite shopping igår så några små-saker fick hänga med hem i kassarna. Besökte även den nya h&m butiken på drottninggatan igår eftersom att jag inte kunde gå på invigningen av den förra veckan. Över förväntan! Läste någonstans att det är världens största h&m butik? Jag tvekar inte på det....

39813-498
Min kära vän Josefine visar fingret åt mig när jag smygfotar henne, jag tycker om dig också. ;) Som för övrigt köpte en grymt snygg skinnjacka på vintage

Tråkigt nog så regnade det absurt mycket igår, så efter bara en timmes shopping var vi tvungna att springa in på ett seven eleven och värma oss. Jag köpte min efterlängtade latte.. (som för övrigt är världens godaste!) och lite senare kom Pernilla....

 
(som hade lite problem med att komma in ;)



Och med mig i kassarna hem hade jag detta:




+
 Ännu ett mavala nagellack, men vem kan få för många?! Älskar färgen, inte för röd och inte för orange. Helt enkelt perfekt, ny favorit! 

39813-495 

Ciao!







Halloweenparty!

Jag och några vänner håller på att planerar och fixar inför våran halloweenfest i helgen. Nu är enda problemet; what to wear?! Har någon några bra tips på snygga outfits inför halloween?

39813-501