Studentmottagning

image1064

Jag och tid hör inte heller ihop för den delen. Behöver jag ens säga att jag har ont om tid just nu? Har lite grejjer som ska fixas innan jag kan trampa järnet på min cykel upp till stationen. Hursomhelst, detta är iaf vad jag har på mig ikväll då jag ska på studentmottagning hos Sofia! GRATTIS TILL STUDENTEN GUMMAN ♥


Dagens

image1063

Jag och snooze-knappar hör inte ihop alltså. IM IN A HURRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY.

En runda på stan...

image1059


...Med min älskade café cooler i handen och Pernilla vid min sida. Long time no see! Alltid lika trevligt att ses gumman. Köpte en väska, två kjolar med hög midja och en studentpresent till Sofia som går ut imorgon. Är riktigt nöjd med presenten vi bestämde oss för att köpa till slut.

♥ Nedan ser ni väskan jag köpte. Nu ska ni få gissa vad den kostade! Have a guess...

image1060

I'm gon' take the shiny roses, gon' lay them down at your door

 

image1058

Skinnjacka, Gul&blå
Kjol med hög midja, H&M
Vitt ribbat linne, Acne
Bruna skor, Danmark
Brun väska, Afrika

Egentligen borde jag inte ens sätta min fot utanför dörren eftersom att jag fortfarande är sjuk. Men har en redovisning att genomföra, så har inget direkt val. När den är över har vi inget mer att plugga. Så-in-i-norden-jäkla-skönt! Sen kan mitt sista sommarlov börja....

Jag blev precis påmind

......varför det är så jävla snyggt med killar som har långt hår.

image1055
Johnny Deep

Foppa gräver sin egna grav

Ursäkta mitt vulgära språk men det finns en anledning till varför jag döpte denna bild till "så jääääääävla fula" när jag sparade den för att göra ett stort streck över den i paint. Är det bara jag som tycker att den så kallade "Foppa-tofflan" är gräsligt ful? Jag hoppas verkligen inte det. Ändå gick läskigt många runt i dem när jag var på semester i Tunisien. Jag skämdes nästan över att vara svensk. Så fula är de.


image1054

Säger ni annat än att ni håller med så vill jag ha en bra förklaring. En bra förklaring till varför man skulle sätta på sig dessa ja, om man nu kan kalla dem "skor"....


It's vintage baby

Många frågar efter tips på secondhand affärer. Kikade in i min guldgruva igår, (en vintagebutik) och fyndade ett halsband, ett armband och en kjol som jag tänker sy om till en klänning. Får se om jag orkar det idag... Tipset är att köpa nu Elle där det finns en massa vintage-tips!

image1053


image1052   

Dagens

image1049 

♥ Sinnjacka, Gul&Blå
♥ Svart sjal, Danmark
♥ Grå klänning, Gina Tricot
♥ Svarta leggings, H&M
♥ Väska, New York Portable Designs

Jag tog mig till skolan iaf. Och tur var väll det, vi hade ju en viktig mattelektion. Eller inte. Vi har gjort allt som vi ska göra så det blev mest en massa skitsnack. Det känns verkligen som att nedräkningen till sommarlovet har börjat nu. Skönt! Efter skolan köpte jag upp lunchpengarna på 7 eleven, som btw borde sponsra mig eftersom jag ofta går runt med en kaffe latte i handen....

Ny vecka!

image1046

Det regnar här i Stockholm. Inte lite heller! Det öser ner. Nästan så mycket att jag funderar på om jag ens kan ta mig till skolan... Nu fick du som ville K, jag sitter här och gråter över msn för att der regnar. (Devil)

 

Igår var det morsdag. Det firades men en mysig middag. Bara mamma och jag. Vad gjorde ni?



Morgonens outfit

image1044image1045

Nej jag ska inte iväg till jobbet. Nej jag är inte galen och går upp såhär dags en söndag. Jag har bara inte gått och lagt mig ännu.. Precis kommit hem från en utekväll som började på min altan med vattenpipan och slutade i mitt köp med massa korv med tjejerna. Nu ska jag stupa ner i sängen. Nattiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Dagens

image1041 

Grå kofta, Indiska
Vit klänning, Indiska
Leggins, Gina Tricot
Massa svarta armband, Holland
Svart sidenband, Åhlens

Idag är det lördag. En förkyld lördag. Näsan rinner konstant och huvudet sprängs snart. Jag antar att kroppen får en chock när det är van i att vistas i ett annat klimat. Anyway, nu ska jag plugga och därefter steka mig i den svenska halvdana solen. Vad gör ni en dag som denna?

En dag i mitt liv

image1036


När jag vaknade imorse befann jag mig inte i en dubbelsäng på ett hotell i Afrika. Nej, jag befann mig i min säng hemma i mitt blåa rum i Sverige. Det kändes väll sådär. När jag kikade ut bakom gardinerna så var det inte 30 grader och sol. Det var mulet och grått. Det kändes väll sådär. När jag gick ut kunde jag inte gå barbent. Det kändes väll sådär.

Tunisien var helt underbart. Jag har inte riktigt kunnat sätta ord på det de sista dagarna. Men underbart var det! När jag satt på bussen mitt i natten mot flygplatsen för att bege oss hem kunde jag inte sova. Ipoden var på högsta volym och afrika passerade utanför mitt fönster.... inklusive allt jag varit med om under veckan. Kort sagt; min resa var underbar! Publicerar ett par bilder i ett senare inlägg. Ciao!

Tillbaks

image1035


I'M OFF!

Att packa resväskan samma morgon som man ska dra är inte att rekommendera. Hursomhelst, jag är tokigt stressad och om bara några timmar går planet till mina drömmars världsdel. Där jag en vacker dag tänker jobba som volontär för läkare utan gränser.. Gah! Nu måste jag packa ner det sista för snart är taxin här. Ska bli så himla skönt att komma bort från allt och få lite avkoppling. Den här våren har minst sagt varit en bergodalbana. Jag tänker släppa allt och bara njute fullt ut! TA HAND OM SVERIGE :-) (Vet ej när jag kommer hem men ni lär höra från mig..)


image1032

Mitt rosa jag

image1031


♥Rosa, leenden, sött, gulligt, feminint, ljust♥ Det här känns inte riktigt som jag, men hey! Det är kul att utmana sig själv.. Imorn ska jag resa hela dagen och då blir det svart igen. Svart och höga klackar, för att inte glömma min skinnjacka.

Alla tjejer: Lyssna på dagens låt


Det är mycket jag borde göra och lite som görs


image1030

♥ Så skönt att
sommaren verkar vara på ingång. Har suttit på verandan i bara dessa kläder(!) Gick dock inte på stan så, det är det way to cold for än så länge. Egentligen borde jag inte ha annat än skolan i hjärnan men den har förgiftat mig så jag gör allt annat än att plugga just nu... Och så borde jag nog ta tag i packandet(!) Åker ju om bara några timmar....

Rosa skjortklänning, garderoben (läs:ingen aning)
Vita sailorshorts, ZARA
Väska, New york portable designs
Solglasögon i handen, H&M

Guys guys guys

Ny dag, nya möjligheter! Den där dagen är också den sista för mig den här veckan. Otroligt skönt. Slutar dessutom tidigt vilket är ännu skönare. Nu måste jag rusa till tåget! Lägger in en bild på Sienna Miller och Jamie Burke. Killen personifierar precis vad jag tycker är snyggt på killar! Vita tygskor, snygg tee och så sjalen som för pricken över i:et. För att inte glömma silversmycken... Kolla in motivet på sjalen, me like! (Devil)

image1028

Sienna Miller, Jamie burke

Måndag

Tack alla som hjälpt mig med undersökningen. Nu kommer jag klara den galant!

Idag lyser solen med sin frånvaro men det påverkar inte mitt humör. Om bara två dagar drar jag till Afrika (jag gillar att säga Afrika även om det är hela världsdelen) och om mindre än en månad väntar ett långt sommarlov. Kan det bli bättre?
image1027
♥ Ny(!) klänning, Gina tricot
♥ Vit tee, Inwear
♥ Leggings, Gina tricot
♥ Halsband, H&M





















(Vid närmare eftertanke så kom jag på att det faktiskt kan bli bättre. Mitt msn har varit pajj sedan igår. Känns otroligt frustrerande! Beroende av datorn, javisst! Är det någon annan som har samma prolem?! Meddelanden levereras tydligen inte till mig.)

Undersökning

Sitter i skolan just nu och vi ska göra någon typ av undersökning på matten.. Tycker det kan vara intressant att göra den på bloggen och dessutom är jag ju nyfiken på vilka som läser min blogg! Jag vore väldigt tacksam om alla som läser min blogg och har en blogg kunde svara på några enkla frågor:

1. Kön
2. Ålder
3. Typ av blogg (Dvs om ni har en modeblogg, eller någon annan blogg.)
4. Hur många inlägg per vecka skriver du?
5. Hur många totala läsare har du?

image1026
En härlig vårbild på Anna Davolio

Take it or leave it

Min första tanke när jag vaknade klockan elva: Man kanske skulle ta och göra något av den här dagen. Min andra tanke när jag vaknade imorse: Man kanske skulle ta och ligga här under mitt varma duntäcke hela dagen.

Idag är det söndag, meaning söndagsångest. Det går helt enkelt inte att undvika. Dock går jag bara två dagar i skolan den här veckan eftersom jag drar till Afrika på onsdag! Anyway, min dag räddades när jag kollade min portfolio och såg att jag blivit erbjuden ett time for print jobb. Det betyder att man får ett modelljobb och gratis foton, men oftast får man inga pengar för det. Men man får alla rättigheter till korten som tas. Nu sitter jag här och undrar om jag ska tacka jag till det eller inte?

image1025

Stress stress stress

Jag låter rubriken tala för sig själv. Så mycket mer hinner jag inte säga... Ska till greken på hörnet nu och därefter blir det någon rock-konsert på grönan om jag fattat det hela rätt. Kan nog bli grymt kul! Hoppas ni får en toppen lördag  /Jess


Kvällens outfit:


image1024

Lördag

Idag väntar en heldag på jobbet och därefter ska jag på någon mysig restaurang på söder med ett gäng vänner. Nu är jag minst sagt stressad.... Ha en trevlig lördag! Och btw, senare idag släpper jag bomben om mitt nya företag, så håll utkik! Ni kommer garanterat tycka om det :-) /Jess

Lyckad kväll!

Igår arrangerade bland annat Amanda en stor Karriärkväll på Café Opera. Det bjöds på en god buffé, drinkar och goodiebags. Cafés modechef Daniel Lindström var där liksom många andra och tipsade om karriärstips. Han nämnde att han var beroende av att blogga och jag skulle ljuga om jag sa annat än att jag också är beroende. För övrigt så tipsade de om att skaffa sig stora kontaktnät och våga ta för sig mer! Jag blev faktiskt riktigt inspirerad. Träffade dessutom några bloggerskor, bland annat Sophia. Kul! Klockan tio var arrangemanget slut och festen kunde börja! Det dracks champagne (kanske lite för mycket) och dansades in på småtimmarna...


image1022

Karriärkväll på Café Opera!

Denna dag började med en rejäl sovmorgon och därefter bar det iväg till nationella provet i matte b. Ha-ha-ha. När jag satt där och gnagde sönder pennan frågade jag mig själv om de tror att vi är några genin i matte? Tydligen så tror de det för det var ruggigt svårt!

Nu ska jag på karriärkväll på Café Opera, ser jag fram emot! Trevlig kväll på er :)

image1021

Till det: några svarta, skyhöga pumps

Torsdag

Tack för alla kommentar angående shopaholics, ni får min åsikt i ett senare inlägg!



image1018

Ny(!) klänning, H&M
Väska, H&M
Svarta leggings, Gina tricot
Svart sidenband, Åhlens

Här är några av sakerna jag köpte igår. Fråga mig inte vad jag tänkte när jag köpte den gula klänningen.. Eller jo, jag vet exakt vad jag tänkte. Min garderob består till 80% av svart, grått och vitt så jag tänkte att jag inte skulle hamna i den fällan igen. Därav fick den gula klänningen följa med hem istället för den svarta. Något jag ångrar lite nu.. Hursomhelst, en jättecool tee fick också hänga med hem! Och gissa var den kommer ifrån? -H&M's herravdelning! Me like. Tror jag ska börja handla där lite mer ofta.. De har grymt mycket coola smycken också. Skynda fynda!  


SHOPPING

Jag ser dollartecken framför ögonen och mina kassar från dagens fynd vilar fint på min nybäddade säng. Pulsen tickar snabbare, andningen blir mer intensiv och man får ett rus genom hela kroppen. Jag snackar självklart om shopping. Shopaholic? Javisst! I all dess ära.


image1017

Vad tycker ni om shopaholics? Är du en shopaholic? Är det okej att vara en shopaholic? Vad innebär det egentligen att vara en shopaholic? Lämna en kommentar, alla åsikter är välkomna.

Lill-lördag!

Idag är det en av de bästa dagarna på veckan; nämligen lill-lördag! Börjar inte förns två och slutar vid fyra, kan det bli bättre? Ska åka in till city nu och spendera hela dagen med Marie som också är ledig... Varför har jag en känsla av att kombinationen Jess + Marie + Affärer kommer sluta i att jag bränt upp halva mitt konto. Men hey, man lever bara en gång och jag är shoppingsugen idag!  

image1015 
image1016

Klänning, some random shit
Väska, Gina tricot
Leggings, Åhlens
Skärp, Hermés

Till det:
Skinnjacka och ballerinas.


Ses på stan!

En dag på stan


image1014
"Jennie på bangli"

Onödigaste dagen på länge i skolan tror jag. Jag var där 11, men började inte förns 15:15 fick jag reda på när jag kom dit. Som tur var spenderade jag håltimmen på stan med Jennie.. Jag har shoppat en supersnygg klänning och lagt undan en massa snygga prylar som jag tänker lägga beslag på imorgon(!) Efter en runda på stan hamnade vi på en mysig restaurang precis vid skolan (bilden ovan) och därefter hade vi lektion en timme. Varför känns det som att jag hade kunnat tagit en rejäl sovmorgon?

Dagens outfit

image1011

Nu måste jag rusa till tåget, skriver mer senare var allt är ifrån osv! Ha en trevlig dag :-)

image1012

Kjol,
H&M
Svart linne, Mexx
Rosett, Gjort själv
Skinnjacka, Gul&Blå
Leggings, Gina Tricot
Väska, Sturegallerian
Svara ballerinas, Din sko

Another album of me

Dagens klädsel, utomhus. Sällan jag visar vad jag har på mig utomhus, kanske skulle börja göra det?! Iofs samma som jag visade tidigare idag, fast med en skinnjacka över.

Hursomhelst, idag har varit en slapp och skön dag. Vad som skulle ha blivit en lång dag gjorde jag till en kort dag genom att smita från filmtittandet på engelskan. Varför sitta inne bakom en tv när man kan vara ute i solen....

image1007

image1008

image1009

image1010

Måndag morgon

image1006

Jag känner mig mer pigg än vad man borde vara en måndag morgon klockan sju. När man dessutom bara sovit sex timmar.. Ska iväg för att ha idrott på Östermalms ip nu, wiho! Därefter väntar en lång, lång, lång dag. Ipoden får bli min räddning...

Dagens låt - I will follow you into the dark














Klänning, H&M
Leggings, Gina Tricot

Väska, H&M

Halsband med kula, H&M

Svarta armband, Holland

(Jag borde bli sponsrad av H&M)


Jag har funnit min plats på jorden

Dagen började med en frukost på altanen bestående av nybakat bröd från ica och färskpressad juice, det är så otroligt underbart med sol och värme!

Därefter bar det iväg på en visning och jag tror att jag har hittat min plats på jorden... Lägenheterna är K-märkta och ganska gamla, vilket är lite av charmen med dem. Taket är hur högt som helst och fönstrena går från golv till tak. Man blir ju inte mindre sugen på den när det finns walk-in-closets till alla sovrum och huset
ligger i en mysig park och precis vid vattnet. Allt är nyrenoverat och i klassisk modern stil. Precis min smak. Ge mig!


image1005
Dagens outfit:


Klänning, från Brasilien





















The album of me

Igår fotades det lite med min kassa kamera (eftersom att jag lyckades tappa den andra i golvet) Saknar min gamla. Buhu. Anyway, idag tänkte jag göra något av den här dagen! Hatar att sova bort dagar.. Sova kan man göra när man är död och begraven. Vad ska ni hitta på idag? Adjöss


image1000

image999

image1002

image1001

Filmtips

image1004

Klänning, H&M
Rött nagellack, Mavala Paris


Gör er själva en tjänst och se "I faderns namn". Natti people!


Svar på kommentarer

Det är inte alltid jag hinner svara på alla kommentarer och det kan vara svårt att besvara anonyma kommentarer. Därför tänkte jag bara tipsa om att jag har en mailadress som ni kan maila era frågor till, och garanterat få svar! Så fråga på....

[email protected]

image998


Illustration: Moa Lindqvist Bartling/Ammo Agentur


Världen är allt bra liten

Blogg.se har inte fungerat på någon dag, fast det börjar ju bli ganska vanligt?

Hursomhelst, idag är det fredag vilket innebär helg och ledighet. Skönt! Inte för att jag har varit i skolan speciellt mycket den här veckan, idag var första dagen på hela veckan och vi hade bara nationella prov i engelska. Det gick riktigt bra om jag får säga det själv och det är skönt att ha det överstökat! Så nu kan man njuta av helgen till fullo...

Har varit på ett par studentskivor på senaste tiden och nedan ser ni en outfit. Blommig klänning och svart lackskärp i midjan! Btw, blev presenterad för en god väns killkompis på studentskivan i torsdags och det visade sig att han hade gått i samma amerikanska skola som mig när jag bodde i Brasilien. Och inte bara i samma skola, utan även i samma klass! Han började tydligen i min klass terminen efter att jag slutat. How weird is that?! Jag är i Sverige på en studentskiva och träffar en kille som gått i samma klass som mig i en helt annan världsdel. Ibland är världen allt bra liten, skrämmande liten.....

image997

Kl: för sent (tidigt)

Det här kan inte vara mänskligt. Nej det kan det faktistk inte. Jag börjar kl åtta imorgon. Kl åtta(!!!!!) Nej det är inte mänskligt. Nej nej nej. Studentskivor + skola går inte riktigt ihop. Nu ska jag bädda ner mig under mitt duntäcke. Nattiiiiiiiiiii


Rock me

image996

Valborg satte sina spår. Idag har jag feber och det känns som att jag har svalt en kaktus. För mycket kyla och för lite kläder går inte riktigt ihop. Studentskiva står på schemat ikväll, får se om jag lyckas ta mig dit.... eller om jag kommer hem levande.